Идеи за подарък за бременни

Идеи за подарък за бременни

Избирането на подарък не е лесна задача. Особено, ако подаръкът е за една бъдеща майка. Съществува легенда (от една страна правдива, от друга – не съвсем), която гласи, че бременните жени са изключително капризни и непостоянни в своите желания. Но, съгласете се, че май не само бременните жени са капризни :)

Но не забравяйте факта, че ако успеете да угодите на бременната жена, ще зарадвате едновременно не един човек, а цели двама души или даже трима или четирима, ако чака близнаци или тризнаци.

Преди да купите какъвто и да било подарък за бременна се замислете какво би искала тя. Както знаете, жените са различни – някои искат да получат нещо за себе си, други – нещо за бъдещето си дете, а трети биха казали, че няма значение какво ще им подарите, важен е жеста. Истината е, че появата на дете в семейството променя една жена не само външно, но и коренно изменя навиците и приоритетите и. Ето защо мисля, че обувките на висок ток, например, не са много подходящ подарък за бременни.

С тази статия бихме искали да ви помогнем да изберете именно подарък за бъдещата майка, а не за детето. Пък и в България много хора вярват, че е лоша поличба да се подаряват детски неща преди раждането на бебето.

Както вече споменахме, през тези девет месеца жената се променя не само външно, но и вътрешно. За това има много причини – и хормоните, и психологическото осъзнаване, че ще става майка, и притеснението от предстоящото раждане. С две думи, бъдещите майки са подложени на голям стрес и трябва много внимателно да се отнесете към избора на подарък за бременната си жена, сестра или приятелка.

Бижута за бременни

От известно време на Българския пазар се появи висулка за бременни, наречена мексиканска бола. Както може да видите от нашия сайт, това толкова семпло, но невероятно елегантно бижу може да накара всяка една жена да се усмихне. Истината е, че мексиканската бола не е просто висулка. Това е малка камбанка, която издава нежен звук при всяко едно движение. Много бременни или вече родили майки могат да ви кажат, че бебето се е чувствало много спокойно и удобно, именно когато са се движили. Носейки близо до корема си мексиканска бола ще комбинирате люлеенето с приятния звън на бижуто, защото както навярно знаете, детето в утробата на майката започва да чува звуци още от 16-17 седмица на бременността. Този подарък за бременни създава една неописуема връзка между майката и детето. Представете си – вие чувате същите нежни звуци, които чува и вашето дете!

Идеи за подарък за бременни - книга

Книги

Книгата е прекрасен подарък за всеки повод. На една бременна жена трябва да се подаряват книги задължително с HAPPY END (хубав край). В никакъв случай не и подарявайте ужаси или детективски роман. Не рискувайте с книги, които по някакъв начин могат да изплашат или разстроят бъдещата майка. Най-добре и подарете познавателно или информативно четиво за бъдещето дете или за самата майка от типа на „Щастлива и красива бременност като моята“ на Десислава Николова или „Самостоятелното дете, или как да стана „мързелива майка““ на Анна Бикова. В днешно време книжарниците са претъпкани с подобни книги.

Козметика за бременни

През бременността една жена иска да изглежда не просто добре, а даже по-добре от колкото преди да забременее. Ако подаръци от сорта на дезодорант или мляко на тяло биха вкарали в потрес една жена, то за бременните олиото против стрии, кремът за бюст или друга козметика от този сорт би се приела даже много добре. Но пак да кажем, че всяка жена е различна, била тя бременна или не.
Безусловно, трябва да подходите много внимателно и отговорно към избора на подобна козметика. Все пак вие избирате продукт не просто за жена, а за бременна жена. Препоръчваме ви да изберете качествена и проверена козметика, която не би предизвикала алергия на бъдещата майка или по някакъв начин би навредила на плода. За да сте сигурни в избора си, най-добре разпитайте близките и роднините на дамата, за да не попаднете в неприятна ситуация.

Подарък - козметика за бременни
Идея за подарък за бременна - раница

Удобна, красива и модерна раничка

За жалост, голяма част от малките и сладки чантички, любими на толкова много жени, се оказват толкова непрактични, когато си майка. Една от най-разумните ми покупки след раждането на сина ми, беше удобна средна по размер раничка, която събира всичко от първа необходимост – шише с вода, памперси, солети, резервни дрешки, шапка, мляко срещу слънце и т.н. С нея на гръб, ръцете ми винаги са свободни за детето, а това, повярвайте, е много удобно! А преди да се роди малкото чудо, бременната дама може да я вземе със себе си в болницата, като я напълни с всичко необходимо. И не си мислете, че раницата задължително трябва да е нещо грамадно, спортно и скучно. Сега по магазините има толкова много весели, красиви, забавни и елегантни модели, че направо ще ви се съберат очите. Производителите са помислили почти за всичко, в това число и за удобствата, от които се нуждае една майка: отделение за използвани памперси, което не пропуска миризма; джоб, който се превръща в повивалник; термо отделение, джобче за залъгалка, за бутилка, за чисти дрехи и памперси… всичко, за което можете да се сетите. Когато си бременна не осъзнаваш кое наистина ще ти потрябва, но сега, след като имам опит, мога да кажа, че много бих се радвала на такъв подарък.

Фотоалбум

Повечето жени обичат да разглеждат свои снимки, а през бременността те стават още по-чувствителни и сантиментални. В бъдеще ще им се иска да правят много снимки на детето си, които след това с радост да разглеждат спомняйки си за отминалото време. В Интернет са се появили много красиви и уникални албуми за снимки, които са ръчна изработка в стил декупаж или скрапбукинг. По желание на клиента те могат да се индивидуализират и да станат още по специални.

Идеи за подарък за бременни - фотоалбум
Идеи за подарък за бременни - сладък букет

Вкусен букет (от бонбони, от плодове и т.н.)

Както знаете, шоколадът винаги повдига настроението. А през бременността почти винаги ти се иска нещо сладко. Един красив букет от бонбони много би се харесал на бъдещата майка. Но преди да правите подобен подарък се уверете, че бременната жена не е алергична към шоколад или не и е противопоказно да приема големи количества сладко. В крайна сметка се спрете на букет от плодове, които със сигурност не са алерген (мандарини, пъпеш, киви, грозде и т.н.)

Професионална фотосесия

Не толкова практичен, но пък много запомнящ се подарък за бременни. Почти всяка жена иска да помни вечно щастливите моменти, през които е била бременна и е чакала своето бъдещо дете. Най-често такъв подарък се прави от половинката на бъдещата майка, т.е от бъдещия татко, който след това и взима участие в самата фотосесия, но все пак вашата работа е да подарите подаръка, а вече бременната дама сама ще си избере с кого да сподели фотосесията.

Идеи за подарък за бременни - фотосесия
Идеи за подарък за бременни - фитнес топка

Фитнес топка

Гимнастическата топка или фитнес топката е един хубав подарък за бременни. Тя не просто помага за сваляне на болката и напрежението в кръста, но и позволява на бъдещата майка да прави упражнения за тренировка на мускулите, които участват по време на раждането. Фитнес топката също така помага за трениране на мускулите и гъвкавостта, подобряване на работата на сърдечно-съдовата система, сваляне на кръвното налягане, повдигане на тонуса.
Най-важното е, че всяка една бременна дама може да прави упражнения с фитнес топка, защото не е необходима предварителна физическа подготовка. Фитнес топките биват три вида – 55, 65 и 75см в диаметър. Най-подходяща за бременните би била тази със среден размер.

Възглавница за бременни

Възглавницата, като част от интериора, е много важна вещ. Още по важно е, възглавницата да е удобна за бъдещата майка.
Много често бременните се оплакват от недоспиване. А това влияе не само на тяхното настроение, но и на бебето. Затова без съмнение възглавницата е един от хубавите и полезни подаръци за бременни. Тя ще стане верен приятел на бъдещата майка, когато е изморена и не може да намери удобно място на дивана, когато нощем я боли кръста и иска да си сложи върху някого/нещо крака, когато корема и тежи и иска да се подпре удобно. Плюс това, възглавницата за бременни не е сам за бременни! Тя ще влезе в употреба и след раждането на детето. Може да се използва при кърмене, спане, почивка и даже седене. Наистина универсален подарък.

Надяваме се, че сме ви помогнали да изберете идеалния подарък за бременни. И не забравяйте! Подаръкът не е толкова важен, колкото чувствата, с които го подарявате!

Идеи за подарък за бременни - възглавница за бременни